Ziekenhuizen stoppen massaal met de verkoop van energiedrankjes

Het is het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws geweest: Jongeren drinken (te)veel energiedrankjes.
Volgens het Voedingscentrum is dit geen gezonde keuze.

Energiedrankjes kunnen je een oppepper geven. Meestal duurt het oppeppende effect van energiedrank maar kort. Daarom blijft het vaak niet bij 1 blikje …”

Verbod

Kinderartsen waarschuwen voor zowel de hoge dosis cafeïne, als suiker in de desbetreffende drankjes en pleitten eerder dit jaar voor een verbod op de verkoop van energiedranken aan minderjarigen.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), heeft 90% van de ziekenhuizen in Nederland adequaat gereageerd door met de verkoop van deze energieboosts te stoppen.
Waren er begin 2019 nog maar zeven ziekenhuizen gestopt met de verkoop van de omstreden drankjes, inmiddels is het aantal gestegen naar 75. Volgens de NVZ zijn er nog maar zeven ziekenhuizen die de drankjes aanbieden in hun restaurants, winkels en automaten.

Voor en tijdens het sporten

“We hebben ziekenhuizen een jaar geleden het dringende advies gegeven te stoppen met de verkoop van energiedranken, maar uiteindelijk zijn de ziekenhuizen zelf verantwoordelijk”, aldus een woordvoerder van de NVZ.

Het Voedingscentrum: “Het is beter om geen, of alleen bij uitzondering energiedrankjes te drinken.” Er wordt daarnaast afgeraden ze voor of tijdens het sporten te consumeren of met alcohol te drinken.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.