WHO luidt noodklok: 80% jongeren beweegt te weinig

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) bewegen vier van de vijf jongeren wereldwijd dermate weinig dat het schadelijk is voor hun gezondheid. Vooral meisjes zouden meer moeten bewegen.

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat directe actie nodig is. Jongeren zijn tegenwoordig vooral gefocust op een beeldscherm in plaats van dat ze in beweging zijn. “We moeten absoluut meer doen om deze jonge mensen aan het bewegen te krijgen, of we moeten een zeer somber gezondheidsbeeld bij deze jongeren accepteren“, aldus Leanne Riley, een van de onderzoekers.

De gegevens zijn gebaseerd op de resultaten van enquêtes die tussen 2001 en 2016 over 146 landen wereldwijd, zijn uitgevoerd. Het betreft 1,6 miljoen tieners tussen de 11 en 17 jaar. Vier van de vijf voldeden niet aan de aan de aanbevolen richtlijnen om minstens een uur per dag aan lichaamsbeweging te doen.

In Afghanistan, Samoa, Tonga en Zambia lagen meisjes niet achter op jongens in lichamelijke activiteit. Maar in de overige onderzochte landen bewoog maar liefst 90% van de meisjes te weinig.

Het rapport benadrukt de noodzaak van bewegen “Het biedt zoveel gezondheidsvoordelen, van een verbeterde hart- en longfunctie en verminderde obesitas tot een betere cognitieve functie, waardoor leren gemakkelijker wordt. En dus moeten we meer doen om deze groep actiever te laten worden“’, aldus Riley.

Door: Dorothy Looman
Bron: AD.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.