Smoesjes om niet te hoeven sporten

Hoewel wij het erg jammer vinden, is het toch nieuws en dus publiceren wij het. In de hoop dat er spoedig verandering in zal komen….

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat,
• Bijna de helft van de Nederlanders regelmatig uitvluchten bedenkt om niet te hoeven sporten
• 55% van hen aangeeft zich ertoe te moeten zetten om te sporten
• Ruim 47% bereid vaker te sporten als er een (financiële) beloning tegenover staat

Smoes

Hoewel bijna de helft van de ondervraagden wel eens een smoes verzint om niet te hoeven sporten, voelt meer dan de helft zich schuldig na het gebruik van een smoes. De meest genoemde redenen om niet te sporten: vermoeidheid, niet fit voelen, slechte weersomstandigheden, of werkverplichtingen.

Beloning

55% moet zich ertoe zetten om te sporten. Als er echter een (financiële) beloning tegenover staat, verandert de zaak…. Bijna de helft is in dat geval bereid om in beweging te komen.

Het is van groot belang dat we blijven bewegen en/ of sporten. Ook economisch gezien.
Wanneer mensen in staat zijn gezonde keuzes te maken, kunnen chronische ziekten worden voorkomen. Een gezondere samenleving betekent lagere zorgbehoeften en -kosten”, aldus de onderzoekers.

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.