Weinig verschil tussen fanatiek hardlopen en rustig aan joggen

We schreven er eerder al over, maar de Volkskrant meldde het de afgelopen week nogmaals:

Wie denkt dat een rondje joggen op een sukkeltempo geen zoden aan de dijk zet, heeft het goed mis. Want de buurvrouw die elke week op haar dooie gemak acht kilometer loopt in een klein uurtje is nét zo gezond bezig als de buurman die twee keer per week met dertien kilometer per uur door het park raast. Misschien zelfs beter.”

Gezondheidswinst 

Regelmatig hardlopen verlaagt de kans op een vroegtijdige dood met ongeveer 25%. Met name het aantal mensen met hart- en vaatziektes en kanker, neemt af. Hoe we dat doen, maakt op zich niet zoveel uit. We zien weinig verschil in gezondheidswinst wanneer we langer dan vijftig minuten hardlopen, of verspreid over meerdere dagen joggen. Ook hoe hard we lopen maakt weinig verschil: wie met acht kilometer per uur rustig aan jogt, boekt haast dezelfde winst als de sporter die dertien kilometer per uur rent.

De Volkskrant baseert deze gegevens op een analyse van in totaal veertien eerdere onderzoeken naar hardlopen en de gezondheid, gepubliceerd in het British Medical Journal.

Door: Dorothy Looman
Bron: Volkskrant

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.