Filefruit

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat bijna negen op de tien Nederlanders te weinig fruit eet. Gedragswetenschappers zijn van mening dat het het beste is om vaker en verspreid over de dag fruit te eten. Wat is -met de toenemende verkeersdrukte- dan een idealer moment om hier gehoor aan te geven, dan de file?

Volgens consumentenonderzoeken, wordt er tijdens het autorijden regelmatig iets gegeten. Dit is meestal koek, snoep en boterhammen. Op nummer vier stond fruit. Hoogste tijd dus voor een nieuwe campagne: ‘Filefruit’. De Filefruit actie is bedacht door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF).

Routine 

Eten doen we op onze routine, net zoals autorijden is het onbewust gedrag. Om gedrag te veranderen hebben we op het juiste moment een duwtje nodig, zoals een herinnering. De campagne filefruit herinnert autorijders eraan om voordat ze in de auto stappen fruit mee te nemen voor onderweg” zegt prof. dr. Emely de Vet, hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl aan Wageningen Universiteit.

Filefruit teams delen appels uit bij onder andere het tankstation langs de A4 ter hoogte van Hoogmade, één van de grootste fileknelpunten in Nederland.

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.