Interactiviteit bij ouderen mogelijk effectief voor vertraging dementie

De resultaten van een onderzoek naar het effect van beweging en cognitieve prikkelingen bij ouderen, wezen uit dat interactiviteit  (computeranimatie waarbij de toeschouwer of speler invloed kan uitoefenen op wat er gebeurt op het scherm) een haalbare en effectieve methode is voor ouderen met dementie.

Hiervoor werd een bewegingsspel ingezet: terwijl de ouderen op een hometrainer fietsten, keken zij naar videobeelden van een fietstocht op straat. Daarbij konden opdrachten langs komen, of hadden zij meerdere keuzes om op bepaalde momenten ‘af te slaan’.

De resultaten waren bemoedigend en vertoonden een mogelijke positieve ontwikkeling in het vertragen van dementie.

Door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.