Magnesium

Magnesium is een mineraal, net als ijzer, zink en calcium. Magnesium is belangrijk voor ons lichaam. Zo speelt magnesium een grote rol bij het aanmaken van energie in het lichaam, de vorming van het gebit en botten, de bloedcirculatie, de afgifte van zenuwprikkels en heeft het een positieve uitwerking op de bloeddruk.

Voeding                                                                  

Omdat het menselijk lichaam zelf geen magnesium kan aanmaken, is het belangrijk om het met ons dagelijkse voedsel in te nemen. We vinden magnesium onder andere in graanproducten, brood, donkergroene bladgroente, melk en melkproducten, vlees, noten en peulvruchten.

Tekort

Een tekort aan magnesium in het lichaam kan zowel lichamelijke als psychische klachten tot gevolg hebben. Je kunt er onrustig van worden en spier- en migraineklachten kunnen de kop opsteken.

Sporters

Vooral duursporters hebben baat bij extra magnesium; ten behoeve van de spierkracht en spierontspanning en door het extra verlies ervan via zweet, is de behoefte aan magnesium hoger.

Inspanning en stress

Maar ook voor de niet-sporters onder ons is magnesium van groot belang. Bij inspanning en stress stijgt de behoefte; magnesium is immers betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels naar de hersenen.
NB: Tijdens een stressvolle periode zullen de klachten extra toenemen. Stress eist namelijk een hoger verbruik van magnesium in het lichaam. Naast de dagelijkse voeding heeft u in dit geval wellicht baat bij extra inname (via voedingssupplementen).

Door: Dorothy Looman
Bron: Magnesiuminformatie.nl

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Meer informatie

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Inloopspreekuur

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Zorgverzekeringen