Zeg Dag tegen Zout

Volgens de Nierstichting eet bijna iedereen in Nederland te veel zout. En dat is niet goed voor de nieren. Met de nieuwe campagne ‘Dag tegen Zout’, wil de Nierstichting mensen laten zien hoe eenvoudig het is om minder zout te gebruiken.
Directeur van de Nierstichting, Tom Oostrom: “Bijna 85% van de Nederlanders gebruikt meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram per dag. Slechts 20% is zich hier van bewust. Dat komt grotendeels omdat zout verwerkt is in veel alledaagse producten. Zoals kant-en-klaar maaltijden, soepen, sauzen, pakjes en zakjes en chips.”

Gezonde nieren van levensbelang

Als Nederlanders hun gemiddelde zoutconsumptie verlagen van 9 naar 6 gram zout per dag, zouden zo’n 150.000 gevallen van nierschade, over een periode van tien jaar, voorkomen kunnen worden.

Experimenteren met specerijen

Nierstichting ambassadeur (en topkok) Rudolph van Veen: “Koken met minder zout is misschien even wennen maar het helpt je gezond te blijven. Als je er voor open staat, en meer gaat experimenteren met kruiden en specerijen zul je ontdekken hoe lekker dat kan zijn! Zo strooi ik weleens uienpoeder in plaats van zout op mijn gekookt eitje. En kook ik steranijs en kardemom mee met de rijst en bak ik vlees of kip met verse tijm, rozemarijn en knoflook om extra smaak te krijgen.”

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.