Gezonde levensstijl vermindert risico op het ontstaan van Alzheimer

De cijfers van een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek geven weer dat een gezonde levensstijl (een gezond dieet, voldoende fysieke activiteit en een normaal BMI), het ophopen van bepaalde proteïnes die gelinkt zijn aan het ontstaan van Alzheimer, zou voorkomen.

Hier ging uiteraard een nauwkeurige studie aan vooraf. 44 Volwassenen tussen de 40 en 85 jaar met lichte geheugenproblemen (geen dementie) ondergingen een PET-scan. Aan de hand van hun gegevens als BMI en fysieke activiteit, was op de hersenscans duidelijk te zien dat bij mensen met een gezonde levensstijl, de ophoping van amyloïde proteïnes en neurofibrillaire knopen minder was.

De noodzaak van een gezond leven

De opbouw van amyloïde proteïnes in de ruimte tussen de zenuwcellen in de hersenen en de vorming van neurofibrillaire knopen in hersencellen, zijn indicatoren voor de conditie van de hersenen. Het vertragen van de samenstelling van deze twee, kan de ontwikkeling van Alzheimer op tijd voorkomen”, aldus de wetenschappers.

Het feit dat we de invloed van levensstijl kunnen detecteren op een moleculair niveau, voor de ontwikkeling van een serieus geheugenprobleem, verbaasde ons“, zegt woordvoerder David Merrill. “Het toont de noodzaak aan van gezond leven.”

Door: Dorothy Looman
Bron: NU.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.