Groei gebruik één of meerdere zorg apps

Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een smartphone en maakt gebruik van apps. De helft van de Nederlandse bevolking gebruikt één, of meerdere gezondheidsapps.
Aan de hand van een onderzoek onder 1.000 consumenten, kon onderstaande top tien van de meest gebruikte zorg apps worden samengesteld:

1. Stappentellers (23%)
Voor veel mensen een perfect middel om ervoor te zorgen dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen. Heb je na een dag op kantoor maar vijfhonderd stappen op de teller staan, dan weet je meteen dat je ‘s avonds nog even extra moet bewegen.

2. Voedingsapps (11%)
Er zijn genoeg en variërende apps die helpen om bewuste voedingskeuzes te maken. Er bestaan bijvoorbeeld apps die inzicht in je voedingspatroon geven, maar ook die het aantal calorieën dat je je binnenkrijgt registreren.

3. EHBO apps (9%)
Deze apps vertellen wat je bijvoorbeeld moet doen als iemand zich verslikt, of erger, een hartaanval krijgt. Ze vertellen je bijvoorbeeld hoe je de heimlichmanoeuvre uitvoert of hoe je mond-op-mondbeademing geeft. (Natuurlijk is het altijd beter om een EHBO-cursus te volgen!)

4. De Fitbit app (8%)
Via de Fitbit-app kun je zien hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je tegelijkertijd verbrandt. Je kunt de inname van voeding registreren, sportactiviteiten opslaan en hartslag, stressniveau en slaappatroon meten. Zo krijg je een goed beeld van je lichamelijke conditie op dat moment.

5. Slaapanalyse apps (8%)
Hoeveel uur heb je vannacht geslapen en hoe diep was die slaap? Slaapanalyse-apps houden je op de hoogte.

6. Hartfunctie app (7%)
Hartfunctie-apps kunnen voor patiënten met hartritmestoornissen erg nuttig zijn. Met deze app kunnen zij namelijk hun hartslag monitoren en resultaten naar de dokter zenden. Artsen hebben op deze wijze meer informatie over de patiënt, zodat zij hen nog beter kunnen helpen.

7. Mindfulness app (5%)
Een mindfulness-app leert je om balans te vinden en in het – nu – te leven, door je meer te focussen en door te mediteren.

8. Thuisarts app (5%)
Hier is informatie over specifieke aandoeningen te vinden: wat zijn de symptomen en waar kunnen ze door zijn ontstaan? Ook zijn er zelftests beschikbaar waarmee je erachter komt of een bezoekje aan de huisarts nodig is.

9. Stoppen-met-roken app (2%)
Een hulpmiddel, speciaal ontwikkeld voor jongeren, die informatie geeft over de voordelen van stoppen met roken. Heb je een moment van zwakte? Druk dan op de noodknop. De app geeft je dan tips om je er doorheen te slaan.

10. Hulp op Zak app (1%)
Op deze reisapp zijn informatie en tips te vinden over veelvoorkomende ziekten in het land waar je op dat moment bent. Je kunt de app ook voor vertrek raadplegen om te checken of je bepaalde inentingen nodig hebt.

NB: Genoemde apps zijn goede hulpmiddelen om richtlijnen te krijgen. Ga echter nooit ‘zelf dokteren’, maar raadpleeg bij twijfel of vragen altijd uw huisarts of uw fysiotherapeut!

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.