20 minuten naar een beeldscherm kijken > 20 seconden ‘kijkpauze’

De GGD zegt steeds vaker door scholen benaderd te worden omdat leerlingen last hebben van oogaandoeningen, overgewicht, nekklachten en een verstoord nachtritme. Volgens de Gezondheidsdienst zijn deze klachten te wijten aan  overmatig beeldschermgebruik van de scholieren.

Naar aanleiding hiervan zal de GGD aankomende week op het Nederlands Congres Volksgezondheid in Utrecht, een richtlijn voor de scholen lanceren:

Als jongeren twintig minuten naar een laptop, tablet of smartphone hebben gekeken, moeten zij een korte ‘kijkpauze’ van twintig seconden inlassen om lichamelijke problemen te voorkomen. Daarnaast zouden zij iedere dag minstens twee uur buiten moeten doorbrengen.’

Een ban op laptops zou te ver gaan, maar met het nieuwe plan hopen we de risico’s van overmatig beeldschermgebruik en internetten zo veel mogelijk tegen te gaan “, aldus een woordvoerder van het GGD in het AD.

Volgens de organisatie kijken jongeren tussen de tien en achttien jaar gemiddeld vijf tot zeven uur per dag naar een laptop, computer of tablet.

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.