Over bewegen, eten en afvallen

 

Als je wilt afvallen, kun je dat het beste onder begeleiding doen;
voor de juiste bewegingsprogramma’s ga je naar de fysiotherapeut. En wat betreft de juiste voeding is het zinvol om een diëtist te raadplegen. Want wat moet je eten als je sport en wilt afvallen? En wanneer is het het beste moment om te eten?

Alvast wat vragen en antwoorden:                                

Waarom is voeding zo belangrijk als je sport?
“Als je sport, hebben je spieren brandstof nodig. Voornamelijk koolhydraten.
Om de spieren op te bouwen, heb je weer eiwitten nodig.”

Is het slim om voor het ontbijt te sporten?
Op een nuchtere maag vóór het ontbijt sporten is niet aan te raden als het niet hoeft. Train je langer dan 1,5 uur, eet dan voor je begint een banaan of een boterham met zoet beleg.”

Wat kan ik het beste eten nadat ik gesport heb?
Eet bijvoorbeeld een beetje kwark met muesli of fruit. Dan heb je in één keer je koolhydraten én eiwitten te pakken. Koolhydraten moet je aanvullen, zeker wanneer je de volgende dag weer actief bent. Eiwitten zijn bouwstoffen voor de spieren. Ze repareren de spierschade die je oploopt tijdens een training. Eet altijd iets na een intensieve training.”

Hoe zit het met eiwit-shakes?
Meestal overbodig. Vaak wordt gedacht dat je na een training veel eiwitten moet aanvullen. Maar een klein bakje van 150 gram kwark of yoghurt is al voldoende.”

Kun je als vegetariër of veganist ook intensief sporten?
“Zeker wel. Zorg echter wel dat je voldoende ijzer, vitamine B12, calcium en eiwitten binnenkrijgt. Dat zijn voedingsstoffen die veel in dierlijke producten zitten. Bonen en peulvruchten zijn net als vlees en zuivel een eiwitbron, maar van iets minder hoge kwaliteit. Daar moet je dus relatief veel van eten. En daarnaast een goed supplement met ijzer en vitamine B12.”

Natuurlijk verschilt de intensiteit van sporten en bewegen per individu. Gofysio heeft de juiste kennis in huis om persoonlijke beweegschema’s en voedingsadviezen te combineren, zodat afvallen een stuk eenvoudiger wordt!

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.