Toename heupfracturen

Het aantal Nederlanders met een gebroken heup is de afgelopen 5 jaar met 12% togenomen. In 2017 werden er in ons land volgens het informatiecentrum voor de zorg Vektis, bijna 25.000 patiënten geteld.
Hoewel een deel van de stijging te is verklaren door de groei van de bevolking en de vergrijzing, zien we dat mensen tussen de 65 en 74 jaar vaker een heup breken dan vijf jaar terug.

Oorzaken

Een flinke klap, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk, kan een gebroken heup veroorzaken bij mensen van alle leeftijden. Bij ouderen is een heupfractuur meestal het gevolg van een valpartij. Heeft iemand hele zwakke botten (bijvoorbeeld door botontkalking oftewel osteoporose), dan kan een heupfractuur al ontstaan door op het been te staan en te draaien.

Valpreventie training

Gemiddeld genomen komt er in ons land iedere 5 minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat een medische ingreep op de Spoedeisende-hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Veel valincidenten zijn te voorkomen door tijdig in te grijpen. Uit onderzoek is gebleken dat  met name hoogbejaarden baat kunnen hebben bij het volgen van valpreventie trainingen.

Door: Dorothy Looman
Bronnen: Nu.nl, Infonu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.