Toename aantal patiënten met kanker

 

Het jaarlijkse aantal mensen bij wie kanker wordt vastgesteld is in dertig jaar verdubbeld. In het afgelopen jaar kregen 116.000 Nederlanders de diagnose kanker.
De toename heeft vooral te maken met de groei van de bevolking en het stijgende aantal ouderen. Volgens het Integraal Kankercentrum Nederland komt kanker relatief gezien, vaker onder ouderen voor.

Kanker blijft doodsoorzaak nummer één in Nederland, zeggen deskundigen. Borstkanker is de meest geconstateerde vorm bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen. Gevolgd door darm- en longkanker.
Opvallend is de sterke toename van de gevallen van huidkanker. Vaak is dit het gevolg van onvoldoende bescherming tijdens het zonnen- en het gebruik van zonnebanken.

Leven na kanker

Gelukkig is er steeds meer kans op genezing. Ondanks deze positieve berichten ondervinden veel mensen die genezen zijn, nog steeds gevolgen: vermoeidheid, angst voor terugkeer van de kanker en emotionele of relationele problemen. Uit onderzoek in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat 86% van de (ex-)kankerpatiënten één of meerdere van deze klachten heeft.

Door: Dorothy Looman                                                                                 

Vermoeidheid

Bron: ANP

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.