Fitness, goed voor jong en oud

 

 

Het aantal sportschoolbezoekers is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen.

In absolute aantallen doen drie miljoen Nederlanders van 12 tot 79 jaar wekelijks aan fitness”, meldt het sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut Mulier.

Niet alleen het aantal bezoekers is toegenomen, ook de frequentie van fitnessdeelname is gestegen. Terwijl in 2001 nog maar 23% van deze sportieve Nederlanders vaker dan twee dagen in de week naar de sportschool ging, is dit tegenwoordig 33%.

65-plussers                               

“Opvallend is de opmars van fitness onder 65-plussers. In 2001 deed 4% van die groep wekelijks aan fitness, de laatste jaren ligt dit al op 15%“, aldus een woordvoerder van het instituut.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.