1x daags 10.000 stappen

 

Iedere dag 10.000 stappen zetten wordt wereldwijd gezien als één van de normen voor een gezond leven. (Voor zover de conditie van het lichaam dit toelaat, uiteraard.)

Deze bewegingsnorm is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, gewicht en geheugen, bloeddruk en cholesterol, maar ook voor het humeur en de nachtrust. 10.000 Stappen staan gelijk aan zo’n zeven kilometer lopen. Met behulp van een stappenteller kunt u precies in de gaten houden of dit voor u haalbaar is.

Tips

  • Een stappenteller houdt precies bij hoeveel stappen u zet. U kunt op uw smartphone tegenwoordig ook een zgn. ‘stappenteller-app’ downloaden.
  • Parkeer de auto eens wat verder weg. Neem de trap in plaats van de lift of ga lopend naar de supermarkt, in plaats van met de fiets. Extra stappen zijn zo gemaakt!
  • Is 10.000 te veel van het goede? Bouw het dan langzaam op. Probeer in plaats van 3000 stappen, eens een week lang 3.500 stappen per dag te zetten en de week erop 4.000. Zo beweegt u binnen no-time een stuk meer dan voorheen.
  • Samen lopen maakt bewegen nóg leuker! (Rustig wandelen mag natuurlijk ook!)

Door: Dorothy Looman
Bron: Margriet.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.