Hulp bij gezonde voornemens

 

Het is weer ‘goede voornemens tijd’. Veel mensen zijn van plan om in 2019 meer te gaan bewegen, minder te snoepen en snacken en gezonder te eten.
Naar verluidt gaan fabrikanten en supermarkten ons hierbij een handje helpen.

Afspraken

Zo zijn er afspraken gemaakt om dit jaar pizza’s, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, ijs, jam, gehakt, gehaktballen en braadworst gezonder te maken. N.B. Bij de afspraak over pizza is, behalve de industrie en supermarkten, ook de horeca betrokken.

De exacte hoeveelheid minder zout, -verzadigd vet en -toegevoegde suikers die deze producten in 2019 gaan bevatten is nog niet bekend. Wel werd eerder al afgesproken om vanaf komend jaar 5% minder zout én suiker in salades te stoppen en 10% minder suiker in ketchup.

Het AD: “Eerdere afspraken over minder zout, -verzadigd vet en -toegevoegde suikers in producten zetten niet genoeg zoden aan de dijk.”

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.