Het Restless Legs Syndrome

 

Ongeveer 10 % van de Nederlandse bevolking (vooral vrouwen) heeft er last van: Het Restless Legs Syndrome (het ‘rusteloze benen-syndroom’). Het been is erg onrustig (kriebels), waardoor het moeilijk is om stil te blijven liggen. De verschijnselen nemen vrijwel direct af bij bewegen en zijn ‘s avonds en ‘s nachts erger dan overdag.

Oorzaken

Helaas is er niet één duidelijk aanwijsbare reden. Een mogelijke oorzaak kan het te weinig drinken van water zijn, of het te weinig binnenkrijgen van ijzer, magnesium of calcium. Ook verkeerde schoenen, overmatig alcoholgebruik, reuma, suikerziekte of medicijnen tegen depressie of psychoses kunnen boosdoeners zijn.

Advies

Zijn de klachten van korte duur, dan zou het kunnen helpen om de voet warm te houden of een stukje te gaan lopen. Blijven uw benen echter langere tijd onrustig, dan is het beter om naar de huisarts te gaan.

Door: Dorothy Looman
Bron: Libelle.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.