Levensverwachting neemt toe

 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), is de levensverwachting van 65-jarigen voor 2024 in lichte mate toegenomen. Verwacht wordt dat 65-jarigen in 2024 nog 20,63 jaar leven en dus gemiddeld de leeftijd van ruim 85 jaar worden. De schatting die het CBS vorig jaar maakte voor het jaar 2024, was een halve maand korter. Een woordvoerder van het CBS legt uit: “Dit jaar zorgt een lagere longkankersterfte onder vrouwen voor een positievere ontwikkeling van de toekomstige levensverwachting.

Gezondheidsrisico’s

Maar hoe ouder men wordt, hoe hoger het risico op gezondheidsklachten. De kans op ouderdomsziekten als dementie, hart- en vaatziekten, diabetes en gehoorproblemen, wordt groter.

Een gezonde leefstijl is belangrijk!

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsplein.nl                                                                                                                         Kenniscentrum beweging, preventie en gezondheid

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.