Defibrillator

 

Het apparaat was de afgelopen week volop in het nieuws, de defibrillator (oftewel AED). Ruim een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde defibrillator hangt, laat staan hoe het apparaat te gebruiken.

Volgens de Hartstichting is de kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende. De stichting pleit voor meer AED’s (Automatische Externe Defibrillators) en roept mensen op om samen een apparaat aan te schaffen.

De organisatie zegt bovendien dat gebleken is dat in Zuid-Holland. bijna de helft van de AED’s niet gebruikt (kan) worden. “Op sportvelden bijvoorbeeld, hangen de AED’s vaak binnen en zijn daarom niet te vinden. Daar moet verandering in komen.

 

Er is zeker vooruitgang geboekt; er zijn nu 15.000 AED’s bij ons geregistreerd, maar we streven naar 30.000. We hopen dat mensen met elkaar in de buurt een AED willen aanschaffen. De kosten van zo’n apparaat bedragen tussen de 1.000 en 1.600 euro. Met elkaar is dat goed te doen“, aldus directeur van De Hartstichting, Floris Italianer.

Door: Dorothy Looman
Bron: NU.nl/ANP

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.