Nederlanders bewegen meer dan andere Europeanen

Volgens een rapport van de Europese Commissie beweegt 80% van de Nederlanders wekelijks, terwijl het gemiddelde van alle Europeanen op 44% ligt. 6% Van de Nederlanders sport vijf keer per week of vaker.

Volgens hoogleraar psychofysiologie Eco de Geus van de Vrije Universiteit in Amsterdam, komt dit door de goede infrastructuur in ons land; het grote aantal fiets- en voetpaden maken het makkelijker om te gaan wandelen of om de fiets te pakken.

Ook is het verenigingsleven belangrijk bij de gemiddelde Nederlander. “Nergens in Europa zijn zo veel mensen lid van een sportvereniging als in Nederland, namelijk 27% tegenover een gemiddelde van 12%.”

 

Plezier                                                           

 

Plezier speelt bij de Nederlanders de grootste rol. Vooral bij teamsporten. “We weten uit ander onderzoek dat mensen sporten bij een vereniging leuker vinden dan wanneer ze dat individueel doen”, aldus een woordvoerder.

In de meeste andere landen noemen mensen het verbeteren van hun gezondheid als motief om te sporten of bewegen.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.