De 10 voordelen van snelwandelen

Waarom urenlang zweten om de voordelen van lichaamsbeweging aan den lijve te ondervinden, als het ook anders kan? (Mits uw lichamelijke conditie het toelaat natuurlijk!) Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat regelmatig snelwandelen al voldoende is om fit te blijven!

10 studies bewijzen dat snelwandelen

1. een efficiënte bestrijding is van de negatieve gevolgen van langdurig zitten.

De universiteit van Indiana concludeert na onderzoek dat drie sessies snelwandelen van telkens vijf minuten helpt om pijnlijke (zit)klachten aan bloedvaten en benen de kop in te drukken.

2. de concentratie verhoogt.

De universiteit van East Anglia in Engeland bestudeerde de gegevens van ruim 18.000 Britse werknemers en zagen dat de mensen die lopend (of op de fiets) naar hun werk gingen, zich op de werkplek makkelijker konden concentreren.

3. een verminderd risico op diabetes geeft.

Wanneer men ‘snelwandelt’ wordt het risico op diabetes type 2 op natuurlijke wijze kleiner. Wetenschappers uit Harvard toonden aan dat deze gematigd intense lichaamsbeweging de insulinegevoeligheid bevordert en dus de ziekte voorkomt.

4. net zo goed is als hardlopen.                                        

Diverse studies hebben aangetoond dat hardlopen het risico op hoge bloeddruk met 4,2%, het risico op een te hoog cholesterolgehalte met 4,3% en het risico op een hart- en vaatziekte met 4,5% vermindert. Voor snelwandelaars geldt respectievelijk 7,2%, 7% en 9,3%! De voordelen voor snelwandelaars zijn in dit opzicht zelfs hoger dan voor hardlopers.

5. veroudering tegengaat.

The Journal of the American Medical Association, zegt dat mensen in de leeftijd van 70 tot 80 jaar die geregeld wandelen, lopen en aan lichaamsbeweging doen minder vatbaar voor invaliditeit zijn dan degenen die klassieke gymlessen volgen.

6. tot meer werkvreugde en hogere productiviteit leidt.

Stevig doorstappen zou motiverend werken voor mensen die kantoorwerk doen. Werknemers die (volgens een stappenteller) meer dan 10.000 stappen per dag zetten, verklaarden dat ze meer plezier in hun werk hadden en iedere dag meer inspanningen verrichten.

7. borstkanker bestrijdt.

Vrouwen die ongeveer een uur per week, met een snelheid van gemiddeld 2 tot 3 km/u lopen, zouden volgens diverse studies, meer kans hebben om te genezen van borstkanker. Hoe vaker zij dit deden, hoe hoger de kans op genezing.

8. het geheugen verbetert.

Onderzoek onder ruim 1700 volwassenen (ouder dan 65 jaar) heeft aangetoond dat het risico op dementie 40% lager ligt bij regelmatige lopers dan bij mensen die geen enkele fysieke activiteit beoefenen.

9. de creativiteit stimuleert.

Onderzoekers van de universiteit van Stanford beweren dat (snel)wandelende studenten meer creativiteit aan de dag leggen bij de proeven die gebruikt worden om creatief denken te meten.

10. het risico op depressie vermindert.

Door het regelmatig beoefenen van snelwandelen zou je lichte tot matige depressies kunnen aanpakken.

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Lekker in het leven.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.