Slecht slapen is van invloed op onze gezondheid

Te kort of juist te lang slapen kan bij volwassenen het risico op ziektes als obesitas, diabetes, depressie en beroerte verhogen en het dagelijks functioneren belemmeren.

Meer aandacht voor preventie van slaapproblemen is daarom van belang.

Uit een strategische verkenning van het Trimbos-instituut, het RIVM en de Hersenstichting, blijkt dat in Nederland nog relatief weinig aandacht is voor de preventie van slaapproblemen.

Risicogroepen

In de strategische verkenning wordt onder goede en gezonde slaap, voldoende uren slaap van goede kwaliteit verstaan. Met slechte slaap wordt te weinig of teveel slaap en slaap van slechte kwaliteit bedoeld. Goed slapen bleek bij een deel van de bevolking een probleem te zijn.

Het onderzoek laat zien dat slecht slapen het meeste voorkomt bij vrouwen, pubers/jongvolwassenen, ouderen, lager opgeleiden en Nederlanders met een migratie-achtergrond. Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven om de gevolgen van slecht slapen en de kennis over preventiemogelijkheden op een rij te zetten.
De strategische verkenning ‘Slechte slaap: een probleem voor de volksgezondheid?’ is te vinden op de website van het Trimbos-instituut.

Door: Dorothy Looman                                                                                   
Bron: Hersenstichting.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.