Minder loon voor rokende werknemers?

 

 

De discussie rond het thema ‘rookverbod’ is breed en nog altijd aan de orde van de dag. Zo ook op de arbeidsmarkt. Een onderzoek wees uit dat maar liefst 18% van de Nederlandse bevolking vindt dat rokers minder loon zouden moeten krijgen dan niet-rokers; zij kosten de maatschappij meer geld.  47% Van hen pleit voor een algeheel rookverbod op het werk.

Opvallend is dat 8% van de rokers instemt met minder loon voor rokers. 24% Van hen is het zelfs eens met een algeheel rookverbod. “Het lijkt erop dat er ook binnen de rokers een grote groep bestaat die geen fan is van roken onder werktijd”, aldus de heer Franke van het onderzoeksbureau.

Rookpauzes

Meer dan twee derde van de ondervraagden is van mening dat rookpauzes standaard onbetaald zouden moeten zijn. 46% Is van mening dat niet-rokers meer vrije dagen verdienen, omdat zij geen rookpauzes nemen. Ook hier zijn opvallend veel rokers het mee eens. Franke: “Ik kan me voorstellen dat het als niet-roker kan frustreren wanneer je collega’s die wel roken, meerdere keren per dag naar buiten ziet gaan voor een sigaretje. Ik denk dat onbetaalde rookpauzes hierin wel uitkomst kunnen bieden.”

Gezonde levensstijl                             

Een kwart van de ondervraagde rokers vindt zelf dat zij best meer (zorg)premie mogen betalen omdat zij de belastingbetaler uiteindelijk meer geld kosten. Daarnaast zegt bijna de helft van de ondervraagde werknemers dat hun baas te weinig doet om een gezonde levensstijl te stimuleren. Franke: “Tegenwoordig zie ik steeds meer bedrijven om me heen samen bootcampen, detoxen en gezonde lunches maken.”

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.