RIVM: “Toename mentale druk op jongeren zorgwekkend”

 

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgen jonge generaties vanuit meerdere kanten te maken met stressfactoren.

Een voorbeeld hiervan is het ervaren van een hogere druk om te presteren, bij studenten. Dit zou niet alleen door het bindend studieadvies komen, maar is ook te wijten aan de afschaffing van de basisbeurs. Hierdoor zijn meer studenten genoodzaakt om naast hun studie een bijbaan te nemen.

Bijbaantje

Eenmaal in het arbeidsproces krijgen deze jonge volwassenen te maken met een hectische 24 uurseconomie, waarin o.a. het werken met flexibele krachten groeit. De toename van flexibele arbeidsovereenkomsten zorgt bij hen voor veel onzekerheid.

Mantelzorg

Daarnaast verwacht het RIVM dat door de vergrijzing jongere generaties in de toekomst sneller de rol van mantelzorger op zich zullen nemen.

Gebrek aan groen                            

Omdat jongeren vaker in de stad wonen krijgen zij te maken met de negatieve gevolgen van geluidsoverlast en het gebrek aan groen en water.

Social media

En, last but not least, de invloed van social media. Dit zorgt bij veel studenten voor heel veel stress.

Door: Dorothy Looman                                                                          
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.