Zondag 24 juni 2018 Wereld ALS Dag

 

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er ieder jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

Gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak onbekend. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Omdat het aantal patiënten relatief klein is, zijn de onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil. Het wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt voor het grootste gedeelte gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Op 24 juni 2018 wordt er wereldwijd stilgestaan bij deze afschuwelijke ziekte en worden de handen ineengeslagen om te blijven strijden voor meer wetenschappelijk onderzoek.

Door : Dorothy Looman
Bron: www.als.nl                                                                                                                   

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.