Twee keer ontbijten verstandiger?

 

 

Dat we nooit de deur uit moeten gaan zonder te hebben ontbeten is bekend. Ontbijten is belangrijk en gezond, mits je uiteraard de goede keuzes maakt! Echter, halverwege de ochtend steekt de ‘lekkere trek’ vaak de kop op. Een tweede ontbijt in plaats van een gevulde koek bij de koffie, is dan aan te bevelen!

Een onderzoek onder Amerikaanse scholieren liet dit zien. Twee jaar lang werden hun eetgewoonten bijgehouden. Gebleken is dat de kinderen die twee keer ontbeten, veel beter op gewicht bleven dan de kinderen die hun dag zonder ontbijt begonnen. Tussen de kinderen die eenmaal- en zij die tweemaal ontbeten, was nauwelijks verschil in gewichtstoename te zien.

Gezonde keuzes

Het gaat hier natuurlijk alleen om gezonde ontbijtjes en niet over roomboter croissantjes! Begin de dag bijvoorbeeld met een portie havermout en neem een paar uur later wat yoghurt met fruit.
Zoveel makkelijker dan, om die gevulde koek rond 11 uur te laten liggen!

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsnet.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.