Nieuwe Omgevingswet voor een gezondere leefomgeving

 

Naast kijken naar het al dan niet voldoen aan de milieunormen, is de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) van mening dat steden meer kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun inwoners minder last hebben van stress, en meer gaan bewegen.

Eén van de doelstellingen van deze nieuwe Omgevingswet is een gezondere leefomgeving voor iedere burger. Zo adviseert de Raad de gemeenten om mensen aan te zetten tot  bewegen, door bijvoorbeeld netwerken van fiets- en wandelpaden aan te leggen.

Een ander belangrijk punt is de inrichting van openbare ruimten in gebouwen. Deze zouden meer ruimte en uitstraling voor ontmoetingen en ontspanning moeten bieden.

Gezondheidsverschillen

Daarnaast pleit de Rli voor het gebruikmaken van nieuwe bouwmaterialen en het reduceren van het aantal parkeerplaatsen, of om deze verder van woningen of bestemmingen af te plaatsen. Het bouwen van woningen die eenzaamheid tegengaan is tevens een belangrijk onderdeel waarover volgens de Raad nagedacht moet worden.

Nederland kent grote gezondheidsverschillen tussen buurten en wijken. De Rli is dan ook van mening dat eerdergenoemde maatregelen in buurten met een gezondheidsachterstand voorrang zouden moeten krijgen.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.