Wat vaker een eindje om. Omdat dat goed is!

 

 

Een grote groep mensen komt veel te weinig buiten. Écht buiten. Ze stappen in de auto naar het werk om daar vervolgens acht uur lang binnen te blijven (en vaak, te zitten).
En dan te weten dat een uurtje of twee wandelen per dag zoveel positieve effecten met zich meebrengt:

Lopen bevordert de creativiteit

Deze stelling is gebaseerd op de uitslagen van een onderzoek van wetenschappers van Stanford Graduate School of Education. Hieruit is gebleken dat lopen goed is voor de creativiteit en zorgt voor inspiratie. Dagenlang  over iets dubben en peinzen kan soms na een goede wandeling  zomaar opgelost zijn! Volgens de uitkomsten van het Stanford-onderzoek steeg de creativiteit van mensen die op die momenten  gingen lopen, gemiddeld met 60%!

Lopen verlaagt het stressgevoel

Een goede wandeling doet wonderen wanneer je druk bent, of last hebt van veel spanning en stress! Zeker als je weet dat de eerste vijf minuten die  je in de natuur doorbrengt, voor de grootste verbetering in de gevoelsstemming zorgen! (Aldus wetenschappers van de universiteit van Essex)

Lopen verhoogt de productiviteit

En ‘last but not least’, wandelen verhoogt de productiviteit aanzienlijk.  De prefrontale cortex (een gedeelte van de hersenen), wordt actiever tijdens het wandelen. De prefrontale cortex is verantwoordelijk voor cognitieve, emotionele en motivationele processen, zoals plannen, impulsbeheersing en doelgericht handelen

Dus:

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsnet.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.