Prestaties jongeren tijdens gymnastieklessen verslechterd

 

 

Op 20 april jl. vond de zesde editie van de Koningsspelen plaats. Aanleiding voor de Onderwijsinspectie om de resultaten van een onderzoek naar de ontwikkelingen in het bewegingsgedrag van kinderen, naar buiten te brengen.

Aan het onderzoek deden 69 Nederlandse basisscholen en 20 scholen voor speciaal basisonderwijs mee. Gebleken is, dat kinderen uit groep 8 in de afgelopen 10 jaar steeds slechter zijn gaan bewegen. De prestaties op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal, touwzwaaien, springen en hardlooptesten, zijn verslechterd.

Gymleraar

Opvallend was wel dat op scholen waar een echte gymleraar de bewegingslessen geeft, de leerlingen op een aantal onderdelen duidelijk beter scoorden.

Ondanks dat de meeste ondervraagde leerlingen op de fiets naar school komen en minimaal drie keer per week sporten, besteden zij naar eigen zeggen één tot twee uur per dag aan tv-kijken, en nog eens twee uur aan online games.

De PO-raad (de koepel van basisscholen), is van mening dat leerlingen op school hoe dan ook meer moeten bewegen, niet alleen tijdens gymlessen. “We denken dan aan beweging tijdens taal- en rekenles of buiten lesgeven”, aldus de raad.

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP/Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.