Een jonger uiterlijk door gezichtsgymnastiek

 

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat ook ons gezicht veel baat heeft bij oefeningen. Zo zou het uiterlijk van het gezicht verbeteren en zouden sommige zichtbare tekenen van veroudering beperkt worden.

Onderzoek

27 Vrouwen in de leeftijd tussen de 40 en 65 jaar ondergingen een gezichtstrainingssessie van 90 minuten. Het programma bestond uit oefeningen ter vergroting en versterking van de gezichtsspieren. Deze oefeningen moesten zij 8 weken lang, iedere dag 30 minuten doen. Daarna volgde een periode van 12 weken waarin het gezicht om de dag, gedurende 30 minuten werd getraind.

De foto’s die bij aanvang van het trainingsprogramma, na 8- en na 20 weken van de kandidaten waren gemaakt, werden voorgelegd aan dermatologen. Deze dermatologen concludeerden dat de kaak naarmate de tijd vorderde, voller werd. Daarnaast schatten zij de vrouwen na iedere foto steeds jonger in.

De eerste geschatte leeftijd was gemiddeld 50,8 jaar. Na 8 weken was dit 49,6 jaar en na 20 weken 48,1 jaar. Dit onderzoek suggereert dat gezichtsoefeningen echt werken. Desalniettemin is vervolgonderzoek onder een grotere groep proefpersonen is nog nodig.

Hoe dan?                      

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch. Daarnaast worden de vetkussentjes tussen de spieren en de huid, dunner. De vetkussentjes geven het gezicht vorm. Door de steeds meer verslappende huid gaan die vetkussentjes iets glijden, waardoor het gezicht gaat ‘hangen’.

Worden de onderliggende spieren echter groter, dan heeft de huid meer vulling. De stevigere spieren zorgen ervoor dat het gezicht voller lijkt. “Spiergroei vergroot het volume van het gezicht en gaat de effecten van de met veroudering samenhangende uitdunning van vet en verslapping van de huid tegen”, aldus de wetenschappers.

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Scientias 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.