Eindelijk erkenning; ME is een ‘ernstige chronische ziekte’

 

Mensen die aan ME/CVS lijden, hebben na jaren van strijd voor erkenning en betere behandeling van de aandoening eindelijk erkenning gekregen. In een advies aan de Tweede Kamer schrijft de Gezondheidsraad dat ME/CVS een ‘ernstige chronische ziekte is, die het functioneren en de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden substantieel beperkt’.

Patiënten met ME zijn vaak ernstig vermoeid, hebben slaapstoornissen, concentratieproblemen, hoofdpijn en last van misselijkheid.
Omdat er over het ontstaan van de ziekte nog veel onzekerheid bestaat, wil de Gezondheidsraad onderzoek gaan doen naar de ziekte. De Gezondheidsraad pleit daarnaast voor volledige erkenning van de beperkingen van ME-patiënten, wanneer het gaat om beoordelingen van aanspraken op inkomens- en andere voorzieningen.

Vermoeidheid

Nederland telt vermoedelijk 30.000 tot 40.000 mensen met de chronische vermoeidheidsziekte.
De meesten van hen zijn vrouw.

 

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP/Nu.nl

 

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.