Merendeel Nederlandse jeugd verkiest ‘chillen’ boven sporten

 

 

De resultaten van de Nationale Puberenquête laten zien dat de helft van de jongeren zo’n acht uur per dag zittend doorbrengt.

De enquête werd uitgevoerd door advies- en begeleidingspraktijk voor kinderen, pubers en ouders, ‘Buro Bloei’ uit Amsterdam. Bijna 2000 pubers deden aan het onderzoek mee.

Spelenderwijs beginnen

Het doel van de enquête was om pubers minimaal één uur per dag aan het bewegen te krijgen”, aldus de directieleden van Buro Bloei. Een goede manier om dit te verwezenlijken, is door de kleintjes spelenderwijs één te laten worden met bewegen. Volgens ‘Bloei’ is bewegen voor pubers zo belangrijk omdat ze daardoor een betere conditie krijgen, meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen en minder vatbaar zijn voor stress en depressies. “Bovendien leidt bewegen bij pubers tot betere schoolprestaties”, aldus een woordvoerder.

Sportende ouders

Uit de resultaten van de Puberenquête blijkt dat meer dan de helft van de ouders niet weet hoe ze hun kinderen moeten  stimuleren meer te gaan bewegen. Volgens orthopedagoog Beckers van Buro Bloei, zouden de ouders juist het voorbeeld moeten geven. “Je motiveert je kind het beste door zelf te sporten en dat vol te houden. Wat je zeker niet moet doen is je puber dwingen om in beweging te komen“.

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsnet.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.