Massages: ontspannend en ontstekingsremmend

 

Een massage heeft naast een ontspannende, ook een ontstekingsremmende functie. Met een massage wordt het herstel van de spieren bevorderd. Maar op cel-, of moleculair niveau doet het meer, aldus de resultaten van een onderzoek waarbij elf sporters gedurende 70 minuten een stevige work-out moesten doen. Vervolgens werd één bovenbeen van iedere deelnemer 10 minuten lang gemasseerd. Daarna werd van beide benen een spierbiopt afgenomen. Na een pauze van 2½ uur werd dit herhaald.                                                                

Na bestudering van de biopten bleek dat de gemasseerde benen verminderde tekenen van ontstekingen, maar een verhoogde productie van mitochondriën -de energiefabrieken van de cellen- vertoonden. (Door een verhoogde productie van mitochondriën herstelt de spier sneller na een zware work-out).

 

Wilt u meer informatie over onze diverse behandelingen?  Bel, of mail ons gerust (030-6585901/ info@gofysio.nl), of kom vrijblijvend langs op één van onze vestigingen!

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Sciencemag.org

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.