Gemiddelde Nederlander loopt te lang door met fysieke klachten

 

Hoe lang duurt het voordat de gemiddelde Nederlander met fysieke klachten, contact opneemt met de fysiotherapeut?

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie deed hier onderzoek naar. Ruim duizend landgenoten verleenden  hun medewerking. Gebleken is dat 34% enkele weken tot een maand wacht alvorens de fysiotherapeut te bezoeken.  Een ander deel loopt zelfs langer door met klachten, of besluit uiteindelijk helemaal geen contact op te nemen.

De meeste respondenten hopen dat de klachten vanzelf overgaan. Anderen gaan liever eerst naar de huisarts. De kosten die gepaard gaan met een bezoek aan de fysiotherapeut spelen doorgaans een grote rol.

 

Verwijsbrief en eigen risico                        

Opvallend is,  dat een groot deel van de ondervraagde Nederlanders denkt een verwijzing van de huisarts nodig te hebben om naar een fysiotherapeut te kunnen gaan. (Fysiotherapie is direct toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts mag, maar is niet nodig. Red.)

Daarnaast bleek dat 34% denkt dat fysiotherapie onder het eigen risico valt. (Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Het eigen risico geldt alleen voor het basispakket. U hoeft uw eigen risico dus niet aan te breken als u naar de fysiotherapeut gaat. Dit geldt echter niet voor mensen met een chronische indicatie. Red.)

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.