121.000 sportblessures op spoedeisende hulp

 


Cijfers van het kenniscentrum VeiligheidNL laten zien dat 121.000 mensen zich vorig jaar met een sportblessure bij de spoedeisende hulp hebben gemeld.

Met name op het voetbalveld gebeurden de meeste ongevallen;
hier werden maar liefst 35.800 meldingen geteld.                                                                                                                     

Jongeren tussen vier en achttien jaar liepen de meeste blessures op. VeiligheidNL pleit dan ook voor het stimuleren van de motorische ontwikkeling van jongeren, om in ieder geval de gevolgen van valpartijen te verbeteren. Want, meer dan de helft van de jongeren raakte geblesseerd bij een val. Gevolgd door 23% na contact met een object, en 12% door lichamelijk contact.

 

Hoewel de behandeling van sportblessures in totaal ongeveer 340 miljoen euro heeft gekost, wijst VeiligheidNL er wèl op dat de gezondheidswinst van sporten en bewegen groter is dan de zorg- en verzuimkosten van blessures!

 

Sportfysiotherapie           

Ook voor Sportfysiotherapie bent u bij GoFysio aan het juiste adres! Neem een kijkje op onze website voor meer informatie, of kom gerust langs bij één van onze vestigingen! Telefonisch, of per e-mail (info@gofysio.nl) zijn wij natuurlijk ook bereikbaar!

Bron: Nu.nl
Door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.