‘Halve Maatregelen’

Naar deze naam luistert de campagne van Het Diabetes Fonds die op 9 oktober 2017 van start ging. Het doel van de actie is het onder de aandacht brengen van het suikergebruik in producten.

“Met de campagne willen we dat industrie en supermarkten de beloofde maatregelen versneld gaan invoeren. Daarnaast zal vanuit de consument met een petitie extra druk op industrie en politiek worden uitgeoefend“, aldus Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.

1 Miljoen patiënten

Volgens Dessing heeft 50% van de mensen in ons land overgewicht, met een verhoogde kans op het krijgen van ziektes zoals diabetes type 2. In ons land hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes type 2. Iedere week komen hier zo’n 1100 patiënten bij…

Ondanks dat Suzanne Rotteveel, woordvoerder van Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de stelling van het Diabetes Fonds beaamt, is het volgens haar ook belangrijk een goed voedingspatroon te hanteren en regelmatig te sporten. “Overgewicht bestaat uit meer factoren dan alleen maar te veel suiker eten“, aldus Rotteveel.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: ANP/NU.nl   

GoFysio’s beweegprogramma bij Diabetes

Bij ons kunt u een beweegprogramma volgen, speciaal gericht op mensen met Diabetes type II, ook wel ouderdomssuiker genoemd. Dit programma is gericht op conditieverbetering en het leren bewegen met de juiste intensiteit.

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.