Nederland staat van 2 t/m 8 oktober 2017 in het teken van ‘De valpreventieweek’.

In week 40, met op 6 oktober 2017 de Nationale Ouderendag, organiseert VeiligheidNL de jaarlijkse Valpreventieweek. Tijdens deze week wordt extra landelijke aandacht gevraagd voor valrisico en –preventie en worden er het hele land diverse activiteiten georganiseerd.

Thema

Het thema van de van dit jaar is ‘Hup, in de benen: doe de dagelijkse dingen thuis nét even anders.’
Naarmate we ouder worden neemt ons uithoudingsvermogen af, vermindert onze spiermassa en reageren we wat trager. De kans op vallen wordt hierdoor steeds groter. Vallen kan voor een groot deel voorkomen worden door de juiste oefeningen.

Spierkracht, coördinatie en balans kunnen op iedere leeftijd en op elk niveau worden getraind. Is er echter sprake van een verhoogd valrisico, dan is het gericht trainen ervan onder begeleiding van een fysiotherapeut of beweegdocent erg belangrijk.

Valpreventie bij GoFysio                                  

GoFysio besteedt in diverse beweegprogramma’s  aandacht aan valpreventie. Trainingen vinden uiteraard plaats onder de professionele begeleiding van onze fysiotherapeuten! Samen met u stellen wij een individueel programma samen dat aansluit op uw mogelijkheden en wensen!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: VeiligheidNL

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.