Steeds meer stress door digitalisering

De scheiding tussen werk en privé lijkt steeds kleiner te worden in deze ‘digitale wereld’.

Sociaal psycholoog en oprichter van het platform Jong Burnout, Nienke Thurlings:”Tegenwoordig wordt op alle tijden van de dag van alles online gezet. Onbewust zetten werkgevers en leidinggevenden daarmee de toon en denken werknemers dat ze direct moeten reageren. Dat kan stress opleveren.”

Fysiotherapeut Eveline Bosselaar beaamt dit: “Grenzen op het gebied van werktijden vervagen en zorgen ervoor dat je op je vrije momenten wordt benaderd door je werk.” Bosselaar behandelt jongeren met stressklachten als RSI of een burn-out .

Roamingkosten

Sinds afgelopen juni zijn de roamingkosten binnen de Europese Unie afgeschaft. Onderzoek wijst uit dat 9% van de Nederlandse vakantiegangers in Europa sindsdien meer stress ervaart…

Verslaving

Buiten het feit dat veel mensen met een serieuze smartphoneverslaving kampen (de hersenen krijgen immers een shot dopamine op het moment dat we een leuk bericht of een ‘like’ ontvangen), zou het ‘op stil zetten’ van de telefoon er bijvoorbeeld al voor kunnen zorgen dat het stressniveau wordt verlaagd.

Thurlings is tevens van mening dat heldere afspraken tussen werknemer en werkgever van belang zijn. “Bedrijven kunnen daarin zelf een grote rol spelen door regels in te stellen en helder naar werknemers te communiceren in welke gevallen er wél wordt gemaild en wanneer niet. Wat wordt als urgent beschouwd? Wat mij betreft zou daar in niet meer dan 15% van de gevallen sprake van moeten zijn“, aldus de sociaal psycholoog.

Psychosomatische Fysiotherapie

Bij stressklachten zou Psychosomatische Fysiotherapie  wellicht kunnen helpen.
Psychosomatische Fysiotherapie helpt u zich te ontspannen, geeft adviezen, tips en oefeningen om beter met stresssituaties om te gaan.

Oefentherapie Mensendieck/Cesar

Ervaart u pijnlijke RSI klachten als gevolg van een slechte (werk)houding?
Om een andere houding aan te kunnen nemen is het o.a. nodig om de spieren op de juiste manier te trainen. Onze oefentherapeut helpt u hierbij!

Arbeid en gezondheid

Voor alle arbeidsgerelateerde adviezen verwijzen wij u graag naar ons team dat gespecialiseerd is in vitaliteit en zorg bij bedrijven. Ons doel is om de inzetbaarheid en vitaliteit van werknemers in hun werkomgeving te optimaliseren en het verzuim en de verzuimkosten zo laag mogelijk te houden.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.