Het is nooit te laat om ermee te beginnen…

 

Bent u een man van middelbare leeftijd en is lichaamsbeweging voor u onbekend terrein? Volgens Noorse wetenschappers kunt u binnen zeven jaar het risico op een beroerte halveren als u alsnog begint met bewegen.

De resultaten van een onderzoek van de universiteit van Oslo beamen deze stelling. Circa 1.400 veertig- en vijftigjarige mannen werden gedurende 28 jaren gevolgd. Veel van hen gingen minder bewegen naarmate ze ouder werden. Slechts één op de drie werd actiever.

De meest actieve mannen bleken 56% minder kans te hebben op het krijgen van een beroerte later in het leven, dan de mannen die het minst aan lichaamsbeweging deden.

Mannen en vrouwen

Het onderzoek verwoordt wat we eigenlijk allang wisten en wat voor zowel mannen als vrouwen geldt: ‘Het is nooit te laat om te beginnen met ‘meer bewegen’.

Het is echter wel belangrijk om het bewegen vol te houden. “Als je op je 50e in goede vorm bent, kun je niet blijven teren op de goede jaren die je achter de rug hebt“, aldus Erik Prestgaard van de universiteit van Oslo.

Seniorenfitness                    

Bent u 50 plusser en zou u onder professionele begeleiding veilig en verantwoord willen bewegen? Dan bent u bij GoFysio aan het juiste adres! Seniorenfitness is een programma dat bestaat uit kracht, balans en conditietraining. U traint in kleine groepjes. Het is gezellig, gezond en leuk!

Geschreven door:  Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.