Meer positief nieuws over krachttraining

Vorige maand berichtten wij op onze nieuwspagina, dat krachttraining wellicht de kans op het ontwikkelen van het metabool syndroom zou verlagen.

Deze week kwam er meer nieuws naar buiten over de positieve invloed van krachttraining op het lichaam. Volgens de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad zouden volwassenen wekelijks 2,5 uur matig tot zwaar intensief moeten sporten. Daarnaast wordt aanbevolen om minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te ondernemen.

Spier- en botversterkende activiteiten 

Naast ‘stevige’ sporten als hardlopen, wielrennen, of aerobics, behoren ook activiteiten als traplopen, springen, wandelen of dansen tot de categorie ‘botversterkende activiteiten’; het lichaam wordt hier met het eigen gewicht belast.

Met krachttraining worden vooral de spieren getraind. We noemen dit daarom ook een ‘spierversterkende activiteit’.

Persoonlijk advies bij GoFysio

Natuurlijk is het uitoefenen van deze activiteiten afhankelijk van ieders’ gezondheid en leeftijd. Wilt u hier meer over weten? Onze fysiotherapeuten adviseren u graag en helpen u op weg door samen met u een programma samen te stellen, dat volledig op uw wensen en mogelijkheden gericht is!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: NOS.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.