‘Gezonde’ mensen met overgewicht lopen meer risico op hartziekten 

 

Te dikke mensen met obesitas hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zelfs als ze medisch gezien gezond lijken”, aldus onderzoekers van Imperial College Londen en de universiteit van Cambridge. Voor hen gaat de vlieger ‘dik, maar toch gezond’ niet op…

Onderzoek

Een onderzoek onder ruim een half miljoen mensen, afkomstig uit tien Europese landen beaamde dit Gebleken is namelijk, dat de personen die te dik waren, maar wel een normale bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte hadden, 28% meer kans liepen op het ontwikkelen van hartziekten, dan mensen die weliswaar dezelfde waarden, maar wèl een gezond gewicht hadden.

‘Gezonde obesitas’

Onderzoeker Ioanna Tzoulaki : “Het concept van ‘gezonde obesitas’ kan hiermee wel de deur uit. De studie toont aan dat mensen met overgewicht die als ‘gezond’ worden bestempeld, nog geen ongezond metabool profiel (profiel m.b.t. de stofwisseling, Red.) hebben ontwikkeld. Dat komt later in hun leven pas, als ze bijvoorbeeld een hartaanval krijgen.”

De onderzoekers zijn van mening dat niet het overgewicht zelf dat het risico op hartziekten direct vergroot, maar de gevolgen ervan die zich in de loop der jaren ontwikkelen. Bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, of hoge glucosewaarden.

Slank & Fit                                                             

Heeft u vragen over dit artikel? Of zou u op een verantwoorde manier gewicht kwijt willen raken? GoFysio beschikt over speciale beweegprogramma’s en adequate kennis om u professionele begeleiding bij het afvallen te bieden. Het programma voor volwassenen, Slank & Fit, combineert het beweegschema met persoonlijke voedingsadviezen.

Geschreven door: Dorothy Looman                          
Bron: NU.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.