Een lange autorit voor de boeg, of achter de rug?

Om zorgeloos met de auto op vakantie te gaan hebben we de praktische zaken als, de benodigde papieren, een verplichte veiligheidsuitrusting en een goede conditie van de auto, over het algemeen goed voorbereid en op orde. Maar vergeet u zichzelf niet! Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op het lichaam, vooral op de onderste rugwervels.

Correcte houding

Check of uw voeten ontspannen bij de pedalen kunnen. Wanneer u rechtop zit, met het bekken zo ver mogelijk tegen de leuning aan, moet u het stuur met licht gebogen armen vast kunnen houden,  de handen in de ‘10 voor 2’ positie. De schouders zijn laag en de handen ontspannen. Ook de positie van het stuur is belangrijk; het hele dashboard moet goed zichtbaar zijn, zonder dat hierbij de handen verplaatst hoeven te worden.

De hoofdsteunen geven bescherming (denk aan een whiplash!) en kunnen hoger of lager gezet, en vaak ook gekanteld worden.

De bovenkant van de hoofdsteun hoort op gelijke hoogte te staan als de bovenkant van het hoofd. De afstand tussen hoofd en hoofdsteun mag niet meer zijn dan 5 centimeter. Tot slot worden lange ritten nóg comfortabeler met zijdelingse ruggensteunen en verstelbare lendensteunen. Voor de wat oudere auto’s zijn er volop hulpmiddelen verkrijgbaar!

Tijdens de reis is het verstandig om regelmatig een pauze in te lassen, de benen te strekken en het lichaam te ontspannen.

GoFysio

Deze informatie kan zeker handig zijn voor degene die nog op vakantie gaat. Maar is uw vakantie al voorbij en houden nek- en rugklachten aan? Blijf hier dan niet te lang mee lopen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u graag!

Geschreven door: Dorothy Looman                                            
Bron: Fysionieuws.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.