Nederlanders zitten massaal

Dat langdurig zitten niet goed is voor onze gezondheid, weet iedereen. Dat het risico op hart- en vaatzieken en diabetes type 2 groter is bij mensen die lang en vaak zitten, is ook algemeen bekend.

Toch spant ons land (helaas) de kroon. Van alle Europeanen, brengt de Nederlandse bevolking de meeste uren zittend door. Dit staat in een rapport dat minister Schippers naar de Tweede Kamer stuurde.

Het Kenniscentrum Sport en het RIVM analyseerden de cijfers van het onderzoek en kwamen tot de conclusie dat 18% van de Europese bevolking gemiddeld meer dan 7,5 uur per dag zit. Nederland staat met 32% van de bevolking bovenaan de lijst. Op nummer 2 vinden we Denemarken, gevolgd door Tsjechië. De Spaanse bevolking zit het minst lang (bijna 9%).

Tieners                            tablet-nek

Opvallend is dat vooral tieners veel tijd zittend doorbrengen. Naast in de klas zitten en huiswerk maken, is de toename van computer-, smartphone- en tabletgebruik hier debet aan.

Vorig jaar berichtten wij u al over de uitspraak van minister Schippers, “Zitten is het nieuwe roken”, waarin zij o.a. pleit voor het gebruik van de zgn. ‘bureaubike’.

Individueel beweegprogramma

Onze professionele fysiotherapeuten en instructeurs kunnen u helpen met het veranderen van uw ‘zitgedrag’. Door middel van een individueel beweegprogramma gebaseerd op uw wensen en fysieke conditie, zult u zich snel topfit voelen!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: RTLnieuws 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.