Rugklachten door skinny jeans

Volgens chiropractor Tim Hutchful is het dragen van skinny jeans mogelijk funest voor de rug. Deze strakke broeken belemmeren onder andere het vrije bewegen van heupen en knieën. Dit heeft een stijve houding als gevolg, wat belastend kan zijn voor de rug.

Skinny jeans spannen volgens Hutchful de kroon, gevolgd door kledingstukken en mode accessoires als, te grote tassen, jassen met zware kragen en grote capuchons, hoge hakken en muiltjes.

De Britse Chiropractic Association bestudeerde de negatieve invloed van bepaalde modieuze kledingstukken op de gezondheid. Ruim 1000 vrouwen waren bereid hun ervaringen te delen. Terwijl 73% van hen bekend was met het fenomeen ‘rugklachten ten gevolge van het dragen van een bepaald kledingstuk’, was een derde zich niet bewust van het mogelijke negatieve effect van hun kledingkeuze op hun rug.

Variatie

Het is volgens de onderzoeker niet nodig om de skinny jeans, of de hoge hakken definitief uit uw garderobe te verwijderen, maar variatie is absoluut aan te raden. Af en toe een comfortabele outfit geeft het lichaam ruimte en past overigens perfect bij het modebeeld van nu!

                                                          rugstrekken

In 12 weken een sterke rug bij GoFysio

 

Ongeacht de oorzaak, rugklachten zijn erg vervelend en kunnen onze dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg zitten. Het is dan ook verstandig om de klachten bij de bron aan te pakken. Dat is mogelijk met ons programma Rug en Fit. U werkt onder begeleiding van onze professionele fysiotherapeuten, in 12 weken aan een sterke rug en een betere houding!

 

Bron: Fysionieuws.nl
Geschreven door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.