Onderzoek naar relatie pijngevoeligheid en chronische pijn

Bijna 20% van de Nederlandse bevolking kampt met chronische pijn. De gevolgen hiervan zijn groot. Volgens onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen zelfs groter dan die van kanker, hartziekten en diabetes bij elkaar. Reden voor het ziekenhuis om een groot nationaal onderzoek te starten naar de pijngevoeligheid van onze landgenoten.

Op basis van de resultaten van het onderzoek hopen de wetenschappers vast te kunnen stellen of mensen die pijngevoeliger zijn, al dan niet meer kans hebben op chronische pijn en in hoeverre deze pijn invloed heeft op de kwaliteit van leven.

Pijn hangt ook af van de context. Na een mislukte operatie, of met een slecht humeur ervaar je meer pijn’‘, aldus de onderzoekers.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met het wetenschappelijk televisieprogramma ‘De Kennis van Nu’ en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De resultaten worden eind november bekendgemaakt.

Energy Control Therapie

Chronische pijn patiënten zijn gebaat bij Energy Control Therapie. Daarnaast is deze wetenschappelijke methode effectief bij mensen met Chronische Vermoeidheid, Burn-out, Stress, Diabetes II en Fibromyalgie.

Wilt u meer weten over de Energy Control Therapie, of heeft u andere vragen met betrekking tot uw gezondheid? U bent van harte welkom in één van onze vestigingen voor vrijblijvend advies!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: ANP

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.