Brein 50 plusser gebaat bij lichte fysieke inspanning

Volgens een Australische studie zijn het geheugen en de denkvaardigheid het meest gebaat bij het trainen van het hart en de spieren op regelmatige basis.

 

Het positieve effect van lichte beweging

Daarnaast concludeerden de onderzoekers van de University of Canberra dat het positieve effect van lichte beweging mogelijk ook geldt voor mensen waarbij al een cognitieve achteruitgang geconstateerd is.

Aerobic oefeningen zouden vooral effectief zijn voor de verbetering van cognitieve vaardigheden als lezen, denken, leren en beredeneren. Spiertrainingen zouden een positieve invloed hebben op de verbetering van de ‘ uitvoerende functies’; het geheugen en het vermogen tot plannen en organiseren.

Onderzoeker Joe Northey: “Zelfs bij een milde lichaamsbeweging gedurende één of twee keer per week verbeteren cognitieve functies. De kans op verbetering echter, wordt groter naarmate er meer bewogen wordt.”

Veilig en verantwoord bewegen bij GoFysio

Bij regelmatig en voldoende beweging worden de hersenen automatisch voorzien van de juiste toevoer van bloed, zuurstof en voedingsstoffen.

Voldoende bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bent u 50 plusser en zou u onder professionele begeleiding veilig en verantwoord willen bewegen? Dan bent u bij GoFysio aan het juiste adres! Seniorenfitness is een programma dat bestaat uit kracht, balans en conditietraining. Deze training in kleine groepjes is gezellig, gezond en leuk!

Geschreven door : Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.