28 april 2017: Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

De International Labour Organisation (ILO) heeft 28 april uitgeroepen tot ‘Werelddag van Veiligheid en Gezondheid op het Werk’. (Beter bekend als ‘World Day for Safety and Health at Work’). Hoewel deze dag staat voor een veilige en gezonde werkplek voor iedereen, is dit in de praktijk niet altijd het geval.

Zorgwekkend

Wereldwijd overlijden er jaarlijks ongeveer twee miljoen mensen als gevolg van een ongeluk op het werk, of door werkgerelateerde ziektes. Tellen we hier de 270 miljoen arbeidsongevallen en de 160 miljoen ziekmeldingen bij op, dan is dat niet alleen zorgwekkend voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, maar tevens nadelig voor de economie. De kosten van arbeidsverzuim, behandelingen, compensatie en rehabilitatie, liggen op jaarbasis rond de 2,8 biljoen dollar.

Preventiecultuur voor veiligheid en gezondheid op het werk

De jaarlijkse campagne van De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) richt zich vooral op de verbetering van preventie en veiligheid op het werk.
Een preventiecultuur voor veiligheid en gezondheid op het werk is een cultuur waarin veiligheid en gezondheid wordt gerespecteerd op verschillende niveaus en waarbij overheden, werkgevers en werknemers actief anticiperen in het waarborgen van veiligheid en gezondheid door een systeem van verantwoordelijkheden en plichten, waarbij de hoogste prioriteit wordt toegekend aan preventie’, aldus de IAO.

 

kenniscentrum-arbeid

Arbeid en gezondheid bij GoFysio

Wij hechten veel waarde aan de juiste arbeidsomstandigheden en ergonomie. Kwaliteit, maatwerk en een persoonlijke aanpak staan bij ons hoog in het vaandel, voor zowel het MKB als grotere organisaties.
Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: EHBO.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.