Actief ouder worden in een beweegvriendelijke wijk

Het Erasmus MC laat aan de hand van recent onderzoek zien dat ouderen die in een beweegvriendelijke buurt wonen, meer bewegen dan ouderen die in een wijk wonen waar (comfortabel en veilig) kunnen bewegen niet tot de mogelijkheden behoort. Onder een beweegvriendelijke buurt verstaan we een groene, goed onderhouden wijk, met lichamelijke activiteitsmogelijkheden in de nabije omgeving.

Aangetoond is dat meer dan de helft van de Nederlandse kwetsbare ouderen onvoldoende beweegt. Dit kan een afname van de conditie, de loopsnelheid, of van de spierkracht tot gevolg hebben. “Ouderen die in zo’n beweegvriendelijke buurt wonen, bewegen per dag bijna een kwartier meer dan ouderen die in een minder groene- en beweegvriendelijke omgeving wonen”, zegt promovendus Astrid Schop-Etman.

Niemand is te oud om te sporten’

De praktijken van GoFysio in Utrecht (Terwijde), De Meern en Nieuwegein zijn gevestigd op zeer toegankelijke locaties én bieden daarnaast diverse mogelijkheden om uw lichamelijke conditie op peil te houden. Eén daarvan is Seniorenfitness. Iedereen die vijftig jaar of ouder is en onder professionele begeleiding veilig en verantwoord zou willen bewegen is van harte welkom! (Uiteraard houden wij rekening met ieders’ individuele wensen en mogelijkheden.)

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl                                                                               Claudicatio_GoFysio_looptraining

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.