Blijf langer vitaal door vaker op te staan

De overheid stimuleert ouderen om langer zelfstandig thuis blijven wonen. Hiervoor zijn echter oplossingen nodig die het ondersteunen van de zelfredzaamheid mogelijk maken.

Senioren Fit 3Rob van Lummel van het VU medisch centrum bestudeerde deze stelling en laat in zijn proefschrift zien hoe lichamelijke vaardigheden en het goed kunnen bewegen belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven. Uit de resultaten van zijn onderzoek is gebleken dat wanneer ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel zouden opstaan dan ze nu doen, zij langer zelfstandig thuis zouden kunnen wonen.

Veel ouderen hebben moeite met opstaan uit hun stoel. Het gevolg hiervan is dat zij het grootste gedeelte van de dag zittend doormaken. Volgens van Lummel, het begin van inactiviteit. Hij is van mening dat vaker opstaan uit de stoel leidt tot meer bewegen. Cruciaal om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen!

De stijging van de levensverwachting hangt volgens de promovendus samen met het verlies van de mobiliteit, wat uiteindelijk een verlies van onafhankelijkheid teweeg kan brengen. Het behouden van lichamelijke vaardigheden om voldoende te kunnen blijven bewegen is dan ook noodzakelijk.

Blijf Fit en Vitaal bij GoFysio

vitale ouderenWilt u ook uw vitaliteit verbeteren? Wij geven u graag vrijblijvend advies en kunnen u desgewenst begeleiden naar een betere vitaliteit. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan Seniorenfitness. Dit bestaat uit een afwisselende training, toegespitst op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt uiteraard onder professionele begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. U bent van harte welkom bij GoFysio!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: http://dare.ubvu.vu.nl/

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.